Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، جرائم ارزهای دیجیتال در سال 2021 رکوردشکنی کرد، آمار های  جدید نشان می‌دهد کلاهبرداران در سال گذشته 14 میلیارد دلار ارز دیجیتال را به روش های مختلف به سرقت بردند که این عدد در سال جاری یعنی 2022 دو برابر شده است. در ایران گزارش یا آمار دقیقی از کلاه برداری در حوزه ارزهای دیجیتال منتشر نمی شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آمارهای جهانی حاکی از این است ، افرادی که در مبادلات و تراکنش های مالی خود حساسیت و دقت لازم را به خرج نمی دهند متحمل ضرر خواهند شد و قربانی اینگونه کلاه برداری ها قرار خواهند گرفت . روش های رایج کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال : طبق گزارش سازمان تجارت فدرال آمریکا (FTC)، در ایالات متحده، تقریباً 7000 نفر از ماه اکتبر 2020 تا مارس 2021 بیش از 80 میلیون دلاردارای خود را در کلاهبرداری های انجام شده، از دست داده اند. وهمچنین  7.5 میلیون دلار زیان در همان ماه هادر سال قبلش. با افزایش کلاهبرداری های ارزهای دیجیتال، ما به روش های رایج کلاهبرداری ارزهای دیجیتال اشاره خواهیم داشت : درخواست پرداخت فقط با رمزارز! اگر یک شخص یا مؤسسه  به ظاهر معتبر ادعا کند که نمی‌تواند هیچ نوع واحد پولی یا ارز دیجیتال دیگری به جز بیت کوین یا اتریوم را بپذیرد، احتمالاً کلاهبرداری است. بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال یک بازار رو به رشد و البته نوپا هستند . بنابراین اکثر شرکت ها یا سایتها هنوز به طور عمده این روش های پرداختی را نمیپذیرند . مخصوصا رمزارز هایی که قیمت آن ها در لحظه متغییر است مانند بیت کوین واتریوم .
به طور کلی، هر کسی که از شما بخواهد در قبال کالا یا خدمات آنلاین، بیت کوین پرداخت کنید، ممکن است سعی کند سر شما را کلاه بگذارد. برخلاف بانک‌ها، بلاک چین فاقد پروتکل‌های رایج شناخت مشتری (KYC) است. این بدان معناست که افراد می توانند بدون نیاز به ارائه کارت شناسایی معتبر، شماره تامین اجتماعی، یا آدرس و اطلاعات تماس، کیف پول خود را داشته باشند. اگرچه بلاک چین یک فناوری عمومی و شناخته شده است و سوابق دائمی و با دسترسی آزاد ایجاد می کند،اما باز هم افراد می توانند کم و بیش به صورت ناشناس روی بلاک چین تراکنش کنند - این امر فریب دادن شما وگرفتن پول را آسان می کند. از طرفی شرکت ها باید سوابق مالی خود را تحویل اداره دارایی و بیمه و .. بدهند . وقتی شما به طور ناشناس بیت کوین پرداخت کنید اینکار شرکت ها را در دردسر می اندازد .
پس حواستان به فروشگاه هایی که از شما می خواهند به بیتکوین خرید کنید باشد! عدم احراز هویت یا جعلی بودن هویت جاناتان پادیلا، رئیس سابق استراتژی بلاک چین پی پال و مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران آزمایشگاه های Snickerdoodle، یک شرکت امنیت داده های بلاک چین مستقر در کالیفرنیا که به دنبال استفاده از بلاک چین است، می گوید فقدان پروتکل های امنیتی KYC در بلاک چین یک علامت سوال اصلی برای استفاده گسترده از آن است.  پادیلا توضیح می دهد: «در یک پلتفرم غیرمتمرکز، واقعاً هیچ محافظتی وجود ندارد که بگوییم چه کسی بازیگر خوب و چه کسی بازیگر بد است. "این واقعاً فقط خریدار است که باید مراقب باشد."
 
البته بلاک چین می‌تواند نوعی از شفافیت را ارائه دهد: از آنجایی که داده‌ها را نمی‌توان در بلاک چین تغییر داد یا حذف کرد، همه تراکنش‌ها ثبت عمومی هستند. زمانی که Colonial Pipeline در ماه ژوئن 63.7 بیت کوین (به ارزش تقریباً 2.3 میلیون دلار) به هکرهای ناشناس پرداخت کرد، بازرسان وزارت دادگستری ایالات متحده توانستند تراکنش های روی بلاک چین را ردیابی کنند و پول باج را ضبط کنند.
 
پادیلا می‌گوید: «[هکرها] از یک کیف پول میزبان برای جابجایی بیت‌کوین استفاده کردند، به این معنی که [نیروهای اجرای قانون] آنها را در حدود پنج روز پیدا کردند. «شفافیت برای بلاک چین تعبیه شده است، و اکنون می‌توانید از نرم‌افزارهای پیچیده برای انجام تجزیه و تحلیل زنجیره‌ای و ردیابی این موارد در بلاک چین استفاده کنید.»
 
با این حال، قبل از اینکه سازمان های مجری قانون در هر کشوری مانند ایران به اندازه کافی با ابزارهای جدید برای بررسی  بلاک چین آشنا شوند، زمان زیادی تلف خواهد شد. در حال حاضر هنوز این احتمال وجود دارد که توکن های رمزنگاری، NFT ها و سایر دارایی های بلاک چین توسط کلاه برداران برای پولشویی در مقیاس های کوچک و بزرگ استفاده شود. پادیلا می گوید: «این یک نگرانی بسیار واقعی است. برای مثال، می‌توانید از کلمبیا پول بگیرید، با پولی که قبلاً پول کارتل بود، یک NFT بخرید، وسپس می‌توانید آن پول را در NFT قانونی جلوه دهید.»
 
وی در ادامه می‌گوید: «تکنولوژی در حال رسیدن به جایی است که باید باشد... تا بتواند ردیابی کند که این پول از کجا می‌آید و به کجا می‌رود. کارشناسان می‌گویند که استفاده از صرافی‌های معتبر در سطح جهانی  مانند Coinbase و Gemini و در ایران مانند نوبیتکس و اکس نوین یکی از راه‌های جلوگیری از خطرات ناشی از کلاه برداری است. در حال حاضر حتی صرافی های معتبر دنیا مانند بایننس و کوین بیس هم از قوانین احراز هویت کاربران خود معروف به KYC پیروی می کنند  . دلیل این امر رو در ادامه توضیح می دهیم اما ابتدا بگذارید دلایل علاقه کاربران به خرید تتر بدون احراز هویت را شرح دهیم : برخی از کاربران بر این باورند که احراز هویت برخلاف اصول پیدایش ارزهای دیجیتال مانند غیر مترمکز بودن و غیر قابل ردیابی بودن است. افراد ممکن است بخواهند از تحریم هایی که گریبان گیر آن ها می شود خلاص شوند. سازمان های غیرقانونی که به دنبال دسترسی به صرافی های رمزنگاری برای پولشویی هستند. برخی هم ممکن است فقط بخواهند از مالیات فرار کنند. با توجه به قوانین مربوط به سن قانونی در برخی از کشور ها برای تجارت ارزهای دیجیتال گاها افراد زیر سن قانونی به دنبال تجارت ارزهای دیجیتال بدون احراز هویت هستند.

البته ناگفته نماند روش های اصولی برای خرید ارزهای دیجیتال بدون احراز هویت هم وجود دارد ، اما پر ریسک هستند . به طور مثال می توانید برای کس اطلاعات بیشتر در خصوص خرید تتر بدون احراز هویت اینجا کلیک کنید.

بازی ها کدنویسان حرفه ای اکنون توانایی ایجاد بازی های جدید که به طور کل جهان های خیالی را در بلاک چین خلق کند را  دارند.نمونه اش بازی "Squid Game" است. یک راه آسان برای کلاهبرداری از مبتدیان هیجان زده که تازه وارد بازار بلاک چین شده اند این است که آنها را وادار به خرید یک نوع سکه یا توکن تازه ساخته شده برای ورود به یک بازی کنند. اگر تعداد زیادی از افراد قیمت را از طریق عرضه و تقاضا بالا ببرند، این به کلاهبرداران اصلی این فرصت را می‌دهد تا تمام دارایی‌های خود را بفروشند و در اقدامی به نام «کشیدن فرش» ناپدید شوند
بر خلاف حساب های بانکی ما برای دارای های دیجیتال روی بستر بلاک چین هیچ گونه بیمه ای نداریم . هنگامی که پول شما در بلاک چین به سرقت می رود، تنها راه بازگرداندن آن این است که فرد سارق مستقیماً پول راب هشما برگرداند.که خب این بسیار بعید است. و در حالی که صرافی های رایج رمزنگاری اقدامات امنیتی بهتری نسبت به صرافی های کمتر شناخته شده دارند، هنوز هیچ تضمینی برای سرمایه گذاران برای بازپرداخت ارز دیجیتال دزدیده شده وجود ندارد. پیدایش ارز های دیجیتال جدید انواع جدید رمزارز دائماً در حال تولید هستند، و زمانی که سکه‌های جدید وارد بلاک چین می‌شوند، به عنوان عرضه اولیه سکه یا همان (ICO) شناخته می‌شود. اما ICO ها فرصت هایی برای کلاهبرداری نیز هستند. یک شرکت یا فرد ممکن است بگوید که شما تنها یک بارشانس در خانه تان را زده و حالا در زندگی فرصتی برای سرمایه گذاری در شکل جدیدی از رمزارز با بازده 100٪ تضمین شده دارید. سپس ممکن است شما را تحت فشار قرار دهند تا دسته‌ای از این سکه‌های جدید را در یک کیف پول دیجیتالی  واریز کنید، یا با خرید سکه و فروش در هنگام انفجار قیمت،سود کنید . در صورتی که ارزش این ارز ها شاید صفر باشد و شما با سرمایه گذاری در این پول های جدید دارایی خود را از دست بدهید کلاهبرداری به روش عاشقانه این مورد شاید در ایران کمتر اتفاق بیفتد اما بد نیست راجع بهش بدانیم که وقتی انسان احساساتی می شود دست به انجام چه عملی می زند!
برنامه های دوستیابی مملو از کلاهبرداری های رمزارز ها هستند. طبق گزارش FTC، حدود 20 درصد از پول از دست رفته در کلاهبرداری های عاشقانه از اکتبر 2020 تا مارس 2021 به شکل ارز دیجیتال ارسال شده است. کلاهبرداری هایی مانند این شامل رابطه از راه دور یا داشتن رابطه مجازی است که در آن یکی از طرفین فشار می آورد و دیگری را متقاعد می کند تا بر روی برخی از ارزهای دیجیتال جدید سرمایه گذاری کند . که در واقع فقط راهی برای کلاهبرداری از پول مردم است. کلاهبرداری فیشینگ این روش از کلاهبرداری دارای قدمت زیادی است و زمان آن به پیدایش اینترنت بر می گردد، درست مانند یک حمله فیشینگ اینترنتی ، کلاه برداران برای استفاده از این تکنیک در بازار ارز دیجیتال ایمیل‌هایی ارسال می‌کنند و سعی می‌کنند گیرندگان را برای کلیک کردن روی پیوندها و وارد کردن اطلاعات شخصی خود ترغیب کنند . از جمله اطلاعات کلیدی کیف پول. پس حواستان را خوب جمع کنید روی هر لینکی کلیک نکنید و هر جایی اطلاعات حساب خود را وارد نکنید.
 
امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان و هموطنان آموزنده بوده باشد. سعی کنید با باز نشر این مطلب دیگران را نیز از این روش های رایج کلاه برداری در بازار رمز ارزها آگاه کنید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ارز دیجیتال کلاه برداری بدون احراز هویت ارزهای دیجیتال ارز دیجیتال کلاه برداری بلاک چین برداری ها بیت کوین کیف پول ارز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ میلیارد کلاهبرداری تحت عنوان غصب عناوین انتظامی و قضایی

سرهنگ کاووس حبیبی بیان داشت: برابر اخبار و اطلاعات واصله مبنی بر اینکه ۲ نفر خود را از مامورین پلیس آگاهی معرفی و ادعای اعمال نفوذ در دستگاه قضایی و انتظامی را دارند و از این طریق از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند که بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

او ادامه داد: کارآگاهان تحقیقات خود را آغاز و موفق شدند با اقدامات فنی هر دو کلاهبردار را شناسایی و آنان را در یکی از محله‌های شیراز دستگیر کنند.

رئیس پلیس آگاهی استان با بیان اینکه متهمین تا کنون ۷ میلیارد ریال از ۱۲ شهروند کلاهبرداری کرده‌اند، به شهروندان توصیه کرد به سادگی فریب اینگونه افراد نخورده و قبل از انجام هرگونه اقدامی از هویت افراد اطمینان حاصل کنند. 

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۷ میلیارد کلاهبرداری تحت عنوان غصب عناوین انتظامی و قضایی
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • اتمام عملیات بهسازی بلاک ساقه – باغیک قم
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان»
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد