Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - کلاهبرداری صرافی رمزارزی کانادایی به سوژه‌ای برای ساخت مستندی در نتفلکیس تبدیل شد.
شاید ماجرای افرادی را که با مبادله‌ رمزارزها به ثروت کلانی رسیده‌اند، شنیده باشید، اما داستان زندگی افراد مالباخته کمتر به رسانه‌ها درز پیدا می‌کند. تانگ زو یکی از این افراد است. او حدود ۵۰۰ هزار دلار کانادا شامل پس‌انداز خود و ۲۰۰ هزار دلاری را که والدینش به او هدیه داده بودند، در جریان کلاهبرداری یک صرافی رمزارزی از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تانگ زو به اسکای‌نیوز می‌گوید: «یادآوری آن ماجرا واقعا مرا افسرده می‌کند. می‌توانستم این پول را در املاک سرمایه‌گذاری کنم یا سهام بخرم. خواستم پول بیشتری به دست بیاورم و حالا هیچ چیزی ندارم. بسیاری از مردم مرا به دلیل این موضوع سرزنش می‌کنند. بله! من مستحق سرزنش‌ام زیرا باید بیشتر تحقیق می‌کردم؛ اما قبول کنید که بدشانسی هم آوردم.»

این مالباخته به بزرگ‌ترین صرافی رمزارزی کانادا به نام «کوادریگا سی‌ایکس» (Quadriga CX) اعتماد کرد؛ یک صرافی بزرگ که ادعا شد بنیان‌گذارش که رمز عبور کیف پول دیجیتال مشتریان خود را در اختیار داشت، از دنیا رفته است.

اعلام خبر مرگ مرموز جرالد کاتن، بنیان‌گذار صرافی کوادریگا در ۳۰ سالگی، گمانه‌زنی‌هایی را مطرح کرد؛ از جمله اینکه ممکن است او هنوز زنده باشد. با تحقیقات بیشتر، پلیس اعلام کرد که این ماجرا شبیه یک کلاهبرداری پیچیده در عرصه فناوری مدرن است.

تانگ زو، مهندس نرم‌افزاری که در سال ۲۰۱۸ غرق در بدهی بود، تصمیم گرفت آپارتمان خود در سانفرانسیسکو را برای بازپرداخت بدهی‌اش بفروشد و قصد داشت به ونکوور نقل‌ مکان کند. او باید ۴۰۰ هزار دلار آمریکا را به حساب خود در کانادا منتقل می‌کرد اما می‌خواست از پرداخت هزینه‌های بانکی  حق کمیسیون خودداری کند؛ بنابراین به راه‌های جایگزین فکر ‌کرد و یکی از این راه‌ها استفاده از صرافی‌های رمزارزی بود؛ همان‌جایی که سرمایه زندگی‌اش را به باد داد.

 او با سرمایه‌ خود بیت‌کوین خرید و انتظار داشت که از طریق صرافی کوادریگا، ۵۰۰ هزار دلار به حساب بانکی‌ او در کانادا واریز شود؛ اما بعد از سه ماه، هنوز اثری از پول نبود.

زو می‌گوید: «اصلا نمی‌توانستم بخوابم. بارها به صرافی ای‌میل زدم و پرسیدم پول من کجا است؟ آن‌ها جواب می‌دادند وارد یک دعوای حقوقی شده‌اند و باید منتظر بمانم. فقط دعا می‌کردم که ماجرا کلاهبرداری نباشد. تا اینکه معلوم شد همین‌طور بوده است.»

با این حال، جنیفر رابرتسون، همسر جرالد کاتن که هرگونه اطلاع از تخلف همسرش را رد کرده، ادعا می‌کند همسرش در ژانویه ۲۰۱۹ بر اثر ابتلا به کرونا هنگام سفر به هند، جان باخته است. او می‌گوید نمی‌تواند صدها میلیون دلار مشتریان را پس دهد؛ زیرا فقط همسرش رمز عبور دسترسی به این معاملات را داشت.

او ادعا کرد که لپ‌تاپ شوهرش را دارد اما رمز عبور را نمی‌داند و کارشناس فنی هم نتوانسته است رمز آن را پیدا کند. با وجود این، حسابرسانی که برای کمک به بازیابی ارز‌های رمزنگاری‌شده استخدام شدند، توانستند به لپ‌تاپ کاتن دسترسی پیدا کنند و متوجه شدند که کیف پول‌های دیجیتالی که آنجا نگهداری می‌شد، در آوریل ۲۰۱۸ -هشت ماه قبل از مرگ او- خالی شده‌اند.

همسر صاحب این صرافی رمزارزی با ابراز ناراحتی و ناامیدی از این وضعیت، می‌گوید که مدام از جوامع آنلاین ارزهای دیجیتال تهدیدهایی دریافت می‌کند.

به گزارش پلیس، حدود ۷۶ هزار سرمایه‌گذار در مجموع ۱۶۹ میلیون دلار کانادا را به دلیل اتفاق صرافی کوادریگا در سال ۲۰۱۹ از دست داده‌اند.

 تانگ زو اکنون علاوه بر پیگیری شکایت قانونی خود،‌ در حال همکاری با نتفلیکس برای ساخت یک مستند درباره این کلاهبرداری است. او می‌گوید: «می‌خواهم داستانم را به اشتراک بگذارم تا دیگران از این ماجرا عبرت بگیرند و بیشتر تحقیق کنند.»

او اکنون در یک آپارتمان اجاره‌ای در ونکوور زندگی می‌کند و می‌گوید با دنیای رمزارزها خداحافظی کرده است.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رمزارز ارز دیجیتال بیتکوین صرافی رمزارزی هزار دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ارسال لینک‌های آلوده

رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت : تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند. 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ... از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۷ میلیارد کلاهبرداری تحت عنوان غصب عناوین انتظامی و قضایی
  • پیدا شدن جسد مردی با دست‌و‌پا و دهان بسته در رودخانه اردل
  • پولشویی
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید (+لینک)
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید
  • (ویدئو) جوزف کالینگر، قاتل زنجیره‌ای؛ مردی که می‌خواست خدا شود!
  • (ویدئو) جوزف کالینگر، قاتل زنجیره‌ای؛ مردی که پسرش را هم کشت!
  • کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟